lauantai 18. huhtikuuta 2020

Jäät lähtivät


Mökkijärvestä on lähteneet jäät. Tarkkaa päivää en tiedä, mutta tänään mökin kohdalla järvi lainehti vapaana - tosin kauempana näkyi vielä vähän valkoista.

Kannoin "lampaat laitumelle" ja verannalle kalusteita, jotta sisältä sai ravistettua suurimmat matot. Siivous siis laitettiin hiukkasen alkuun. Saa nähdä, koska jatketaan.

Tuuli oli kova, mutta onneksi suunta oli pohjoisesta, joka meidän rantaan ei sovi. Krookuksia oli auennut lisää ja narsissit kasvattaneet hiukan varttansa sitten viime käynnin.

Lepopäivä mökillä, vaikkakin koko ajan puuhastellen, tuntui hyvältä etätöiden näännyttämälle. Silmät ovat olleet kovilla viime päivinä. En ole tottunut työskentelemään koneella koko päivää. Nyt on pakko ja eilen silmät olivat ihan kipeänä eri kokoisten ruutujen tuijottelusta. Onneksi tänään ei ole tarvinnut samaa tehdä. Korjasin verkossa veroilmoitusta, joka oli nopeasti tehty, eikä tässä kirjoituksessakaan kauaa aikaa kulu. Oikein säälittää ne ihmiset, jotka joutuvat koko ajan työkseen tietokoneen ääressä työskentelemmään. Minulla tämä on onneksi vain ohimenevää - ainakin toivon!

Mökillä oli ihana käväistä. Kevät, kurjet, joutsenet, aaltojen vapaa loiske ja mullasta nousevat yllätykset huumaavat mieltä. Ihan paras vuodenaika!

4 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Totta:Mökillä on ihanaa.
Jaksamista kouluhommien kanssa vielä puolitoista kuukautta!

Olen siirtynyt? mökille, kun vaeltamaan ei päässytkään tänä keväänä. Nyt vaellan mökin metsäisissä maisemissa.

Jaana kirjoitti...

Sinä onnellinen! Minä joudun etäopetuksen vuoksi olemaan vielä kotona, sillä en jaksa laitearsenaalia (2 läppäriä, ipadi & valtava kirja ym. materiaalivuori) raahata mökille. Lisäksi pitäisi hommata reititin, jotta kaikki tietokoneet saisi yhtaikaa toimimaan.

Siivouskin talven jäljiltä on vielä kesken. Minulla on tapana keväisin tehdä kunnon suursiivous, niin kesällä ei tarvitse sitten muuta kuin kevyesti puunailla.

Ihania kävelyretkiä sinulle ja harmi, ettet päässyt vaeltamaan. Ehkä seuraavalla kerralla sitten...

pappilanmummo kirjoitti...

Voimisia koulutöihin!

Jaana kirjoitti...

Kiitos, voimia tarvitaan. Silmät eivät millään tahdo kestä tuntitolkulla ruudun tuijottelua. Varsinkin kännykän näytöltä tehtävien tarkastaminen on yhtä tuskaa.