tiistai 19. marraskuuta 2019

Varhennettua englantia


Työssä on opetussuunnitelman hiontaa sekä koulutusta harva se päivä. Tästä viikosta tuli tosi kiireinen, joten päätin osallistua vain yhteen koulutukseen, vaikka useampi mielenkiintoinen olisi ollut tarjolla. Miten ne kaikki osuvatkin samalle viikolle?


Tänään jatkoimme tutustumista varhennettuun englantiin. Meillä oli jo entuudestaan tuttu, loistava kouluttaja, joka ohjasi meitä toiminnalliseen englannin opetukseen leikkien ja laulaen. Kivaa oli työpäivän päätteeksi, ja eväslaukku pursuaa ideoita ensi vuoden enkunopetukseen. Rauhallisin mielin voi syksyllä aloittaa ihan uuden aineen, sillä hyvin opettajat ovat ainakin meidän kunnassa koulutusta saaneet tähän asiaan. 

Itse en pystynyt osallistumaan leikkeihin, sillä polvessa oleva sääriluun luumustelma on edelleen "sairaan" kipeä. Itse polven nivelrikon kiputila on jo parantunut, mutta kivulias luumustelma vaivaa senkin edestä. Kun luunpäät kolahtivat yhteen, toipuminen on hidasta. Ortopedi ennusti kahden kuukauden kiputilaa, mutta olen kuullut joidenkin poteneen sitä jopa puoli vuotta. No, toivottavasti ortopedi on oikeassa. Monet urheilijat ovat saaneet kärsiä samasta, kivuliaasta vaivasta.

Jaksan työpäivän rasitukset kipulääkkeen voimin, mutta illat kuluvatkin sitten etupäässä lepäillessä. Olen kuitenkin kiitollinen, että pystyn työskentelemään, sillä monet ovat joutuneet jäämään tämän hankalan vaivan kanssa pitkille sairauslomille. Ehkä jouluna jo olo on helpompi... 

Ei kommentteja: