maanantai 29. huhtikuuta 2019

Kevään iloja


Oppilaiden kanssa olimme tänään kirjastossa. Oli oikein mukava vierailu, jonka päätteeksi saimme vielä Kirjakatin kirjanmerkit sekä heijastimet. Lähes jokaisella keikkui lainattu kirja kainalossa, kun kävelimme takaisin koululle. Kirjastokäynti on aina mitä parhainta kipinää lukuinnostuksen ylläpitämiseksi.


Oma aamuni alkoi mökiltä. Lauantaina lähtivät jäät ja järvi lainehtii vapaana. Kylläpä näyttää mukavalta! Kaksi joutsenta lipui ylväästi rannassa, kun söimme aamupalaa.


Lauantai oli lähes helteinen päivä, mutta tänään oli puoli astetta pakkasta. Vaatevarastoa pitää täydentää hakemalla kotoa lisää, sillä huomasin hieman palelevani tänään koulussa. Suomen kevät keikkuen tulevi... Villapaitaakin tarvitaan - ainakin aamusella. Mitenkähän ennen tarjettiin tuohivirsut jalassa?


Muistan tämän taulun lapsuudenkotini seinältä, kun olin ihan pieni. Äidin jäämistöstä se osui silmääni ja laitoin sen mökin makuuhuoneeseen. Ihme, että se oli kaikki nämä vuosikymmenet säilynyt ehjänä. Mukava muisto lämpimänä tuulahduksena lapsuudesta.


En juo yleensä työaamuina kahvia. Tänään minulle kuitenkin tehtiin ensimmäisen mökkityöaamun kunniaksi kahviaamiainen. Olipa mukavaa istua valmiiseen pöytään ja nauttia kiireettömästä työhönlähdöstä, kuunnella lintujen huumaavaa laulua ja lepuuttaa silmää järvimaiseman yllä. 

Kesäkausi on alkanut!

Ei kommentteja: