maanantai 22. huhtikuuta 2019

Pääsiäisen aika


Pitkäperjantaina olimme laulamassa kirkossa. Urut ja kirkonkellot olivat vaienneet, alttari riisuttu - vaikuttavaa. Kuorolaulu soi hyvin tällä kertaa vähän pienemmällä lauluryhmällä.


Lankalauantai sujui pääsiäisruokkia tehdessä. Tai oikeammin minä lepäsin ja kudoin sukkaa. Kuulin olevani "muusa muusille". No, sekin on hyvä rooli!


Kukko herätti pääsiäisaamuna kukonlaulun aikaan eli klo 5.15. Jo seitsemältä piti olla kuoron kanssa harjoituksissa ja minulla oli lisäksi tekstien lukuvuoro. Messu alkoi klo 8. Aivan ihanaa oli päätteksi kuunnella kirkonkellot riemullisena vapaasoittona. Sitten vielä kiirehdimme kuoron kanssa toiseen messuun kello kymmeneksi. Laulua siis riitti.


Oma viehätyksensä on pääsiäisruoilla, joita ei välttämättä syödä milloinkaan muulloin. Mämmi ja pasha tekevät oman säväyksensä herkkuihin.


Tällä kertaa - kuten varmaan aina ;>) - lammas maistui aivan erityisen hyvältä. Se marinoitui kolme vuorokautta punaviinissä kera valkosipulin ja yrttien. Ihana maku, joka tietysti kruunasi pääsiäisen.


Vaikka tänään oli toinen pääsiäispäivä, lähdin puolilta päivin mökille siivoamaan. Pikkuisen pisti vipinää touhuun, kun säätiedotus lupasi viikoksi harvinaisen lämmintä. Mökille siirtyminen alkaa poltella. Sainkin kaikki niin hyvään malliin, että huomenna ei tarvitse kuin imuroida ja pyyhkiä lattiat. Tuntuu melkein, että kesä alkaa, kun mökkisiivouksen saa tehtyä.

Ei kommentteja: