maanantai 17. joulukuuta 2018

Joulukokkailua



Minua ei usein näe kauhan varressa. Kokkailua varten on onneksi miehet olemassa! ;>D Jouluna kuitenkin vähän kuuluu tehdä ruokajuttuja itsekin, ja siksi tänään olikin bataattilaatikkopäivä. Kahdesta kilosta bataatteja tuli juuri sopiva kolmen laatikon satsi yhtaikaa uunissa paistettavaksi.

Tein tällä kertaa laatikot Valion ohjeella. Taidan joka vuosi kokeilla jotain uutta reseptiä, kun en ole laittanut ylös, millä edellisjouluna laatikot väsäsin. Vähän jännitystä pitää siis olla tässä asiassa!


Sillä aikaa, kun laatikot paistuivat uunissa, sain sotkun keittiöstä selätettyä ja ehdin katsella uutisia sekä jutella puhelimessa parikin kertaa.


Kahden ja puolen tunnin paistamisen jälkeen otin laatikot uunista. Bataattilaatikolta maistui! Ehkä olen joskus tehnyt maukkaampiakin, mutta nämä saavat tällä kertaa kelvata. Yksi laatikoista menee sisareni perheeseen, toinen saa jäädä pakkaseen odottamaan loppiaista ja kolmas lähtee kanssamme joulunviettoon loma-asunnolle.

Täällä tuoksuu hyvältä! Nuuh...

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Täälläkin tuoksuu bataattilaatikko. Hieman erilainen resepti, jota kehittelin:
Bataattilaatikkoihin tänä vuonna keitin painekattilassa parisen kiloa bataatteja kuorittuina ja pilkottuina. Sitten kaadoin veden lähes kaikki pois kattilasta kulhoon, otin ritilän alta ja hienonsin bataatit perunasurvimella. Lisäsin seokseen suolaa, valkosipulijauhetta ja ripauksen muskottipähkinäjauhetta. Sekoittelin sileäksi bataatit ja lisäsin kauravispikermaa kaksi desiä ja keitinveden Vatkailin vielä perunasurvimella ja annostelin yhteen isoon ja kolmeen pieneen vuokaan. Ripottelin päälle korppujauhoja ja maidottomia margariininokareita. Laitoin seokset paistumaan kahdeksi tunniksi 150 asteeseen.

Jaana kirjoitti...

Kiitos vihjeestä!