sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Joulujuhla

Lumiaiheinen koulumme  joulujuhla pidettiin torstaina. Viikko oli kiireinen, oppilaat täpinöissään ja monenlaista odottamatontakin ehti sattua. Juhlassa kuitenkin kaikki sujui hyvin. Aapisen päähenkilöt Annu ja Olli kuljettivat kehyskertomusta eteenpäin ja oppilaat esittivät viikkokaupalla harjoiteltuja ohjelmiaan iloisen tärkeinä täpötäydelle katsomolle. 

Kun illan päätteeksi sammuttelin soihtuja pihamaalla, tuntui onnelliselta. Taas on yksi pimeä syksy saatu päätökseen ja edessä odottaa rauhallinen, viimeinen työviikko. Sitten saa koulunkin väki keskittyä kukin omaan jouluunsa, hiljentyä sen sanoman äärelle ja iloita ajatuksesta, että vähitellen kuljemme kohti valoa. 

Viikonloppuna sain levätä ja toipua joulukuun alun hektisestä työhyörinästä. Kun juhla on jo vähän aiemmin, jää oppilaidenkin kanssa kiireetöntä aikaa nauttia joulun tulosta. Luetaan satuja, kuunnellaan joulumusiikkia, lauletaan ja leikitään vanhoja joululeikkejä sekä lasketaan öitä oikeaan jouluun. Iloinen odotus tarttuu aikuiseenkin.  ;>)

4 kommenttia:

Blyygi Blumsteri kirjoitti...

Jouluihmisen suosikki vuodenaika ;)

Jaana kirjoitti...

Niin, jouluihminen henkeen ja vereen olen minäkin!

pappilanmummo kirjoitti...

JOulujuhliin olisi mukva päästä. Maalla oli mukana koko kylä lapsuudessani.

Jaana kirjoitti...

Pikkukouluissa joulujuhla - kuten muutkin juhlat - oli yleensä koko kylän juhla. Äitienpäivänäkin juhlittiin, mitä nyt ei enää ole ainakaan meillä päin koulun järjestämänä. Onneksi muut tahot huolehtivat juhlasta.