sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Syyspuuhia


Lauantai-iltapäivä kului mökin syyspuuhissa. Ajattelin vain siellä käväistä hakemassa muutamia tavaroita kaupunkiin, mutta loppujen lopuksi tein kaikenlaisia pikkuhommia nelisen tuntia. Tyhjensin loput kukkaruukut pihalta sekä vesiastiat niin sisältä kuin ulkoakin ja nostelin loput tavarat verannoilta sisälle. Otin sängyistä lakanat mukaani ja heitin lattialle vanhoja mattoja kulkureiteille, jotta talvella voi lompsia sisällä kengät jalassa. Meillähän ei lämpöjä ole päällä mökeissä talvella, joten sisältä haetaan lähinnä vain tulitikkuja, kuivia puita ja istuinalustoja.


Kaksi joutsenta lenteli järvellä. Haikeaa... Kylmä tuuli puhalsi luoteesta, joten onneksi oli paksu pusero takin alla ja villasukat jalassa. Leikkasin nurmikon viimeisen kerran tänä syksynä ja siinä puuhassa onneksi tuli ihan lämmin.


Pois tullessa ajelin vielä laittamassa isovanhempieni haudan syyskuntoon. Kotona oli sudennälkä, joten onneksi oli valmista ruokaa jääkaapissa. Nopeasti sain murua rinnan alle. Kokkipoika on kaukana Keski-Euroopassa, joten täytyy tyytyä omiin laitoksiini.

Illalla sytytin kynttilän, laitoin villasukat jalkaan sekä käperryin kuuman juomakupposen ja kirjan kanssa shaalin alle sohvan nurkkaan. Vaikka  en erityisemmin syksystä pidä, on siinä mukavatkin hetkensä!

3 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Upea väri lehdissä tuossa ensimmäisessä kuvassa! ♥

pappilanmummo kirjoitti...

Haikeaa jättää talveksi mökki.
Mökille vielä menen ottamaan maasta maa-artisokat ja lehtikaalit ja sienestämään, ehkä yöksikin, kunhan flunssasta paranen.

Jaana kirjoitti...

Marika: Niin minustakin. Syksy on värikästä ja kaunista aikaa.

Pappilanmummo: Toivottavasti pian tervehdyt. Minä olen vielä säästynyt, vaikka töissä jatkuvasti on joku pienessä flunssassa.