sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Vihjeitä

                        

Lauantaipäivän ruokana nautittiin lammaskaalia, itsetehtyä ruisleipää sekä olutta, jota on pantu jo vuodesta 1471 lähtien. En ole mikään oluen ystävä, mutta tämä belgialainen tumma juoma sopi oikein hyvin lammaskaalin seuraksi. Jälkiruokana söimme Kolmen kaveruksen kookos-suklaajäätelöä. Kokonaisuus maistui oikein hyvältä.

                                

Perjantai-iltana katsoimme Teemalta elokuvan Mitä Maisie tiesi (USA 2012). Elokuva kertoo pienen tytön näkökulmasta perhe-elämästä, jossa vanhemmat säntäilevät työura edellä avioerokaaoksen keskellä uusine poika- ja tyttöystävineen, mutta kauheasti lastaan "rakastaen". Aina ei rakkaus riitä, jos se näkyy tekojen sijaan vain sanoina. 

Aamulehden elokuvakriitikko Pekka Eronen sanoi osuvasti: "Elokuva pitäisi ottaa osaksi äitiys- ja isyysvalmennusta saman tien." Todella hyvä ja ajatuksia antava elokuva minustakin. Merkillistä, että Henry Jamesin kirja, johon elokuva pohjautuu, on jo vuodelta 1897. 

Ainut, jota elokuvassa ihmettelin, oli suomennettu nimi. En tiedä, mikä on alkuperäinen, mutta minun korvaani tuo nimi kuulosti varsin tyhmältä. Silti se ei pilannut elokuvan sisältöä. Elokuva pyöri mielessäni vielä seuraavanakin päivänä. Kannattaa katsoa!

2 kommenttia:

Blyygi Blumsteri kirjoitti...

Hei herkuttelijat, kuulostaa herkulliselta teidän lammaskaali. Meidän oluenystävä kiinnostui heti juomastanne.

pappilanmummo kirjoitti...

Kiinnostuin tuosta elokuvasta - tulisikohan vielä Areenasta?