sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Arboretum


En ole ennen nähnyt näin valtavan suuria ja komeita alppiruusupensaita kuin tänä syysloman aloitusviikonloppuna!

Arboretum Mustila perustettiin vuonna 1902. Tänään 120 hehtaarin alueella on 100 havupuulajia, 200 lehtipuulajia sekä valtava määrä pensaita, köynnöksiä ja perennoja eri puolilta maapalloa. Alue on lajissaan ainutlaatuinen puu- ja koristekasvilajien kokeilualue koko Pohjois-Euroopassa. Alppiruusut ja atsaleat ovat tunnetuimpia ja niitä Mustilassa on yli 150 lajia. 


Atsaleoissa oli vielä syksyn ruska tallella.


En ollut tiennyt, että hortensiat myös köynnöstävät kuin sademetsässä konsanaan muiden puiden rungoilla.

Arboretumissa oli myös mahdollista ostaa taimia, mutta onneksi en niihin sortunut. Tuli vain tunne, että seuraavalla kerralla pitää päästä katsomaan paikan kukkaloistoa kesäkuun alussa. Kun paikka on näin kaunis syksyllä, millainen se onkaan väriloistossa kukkien kukoistaessa alkukesästä!

3 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Mustila on todella näkemisen arvoinen paikka! Siellä käytiin useasti, kun asuimme vakituisesti Loviisassa. Huom! Mustilassa tehdään myös viinejä kotimaisista aineksista ja ne ovat todella hyviä. Olen ollut siellä kerran ihan työn puolesta maistamassa heidän koko valikoimansa. On viinejä, likööriä ja siideriä. Ei mitään keinotekoista vaan oikeaa marjaa. Erinomaisia. Ja onhan sieltä aikanaan taimiakin mukaan tarttunut, mutta sillä on uudet huoltajat, kun talo on myyty (jestas, siitä on aikaa jo yli 7 vuotta...)

pappilanmummo kirjoitti...

Olen vieraillut myös tuolla vain syksyllä.

Jaana kirjoitti...

Ostin viinimyymälästä mukaan Mustan everstin koston, mutta sitä ei ole vielä ehditty maistaa.