lauantai 30. heinäkuuta 2016

Souturetkeä ja ampiaisia

                

Jo monta päivää on ollut heikkoa tuulta, järvellä välillä aivan tyyntäkin.

Tänään ihanan, rauhallisen aamun ja verannalla syödyn aamupalan jälkeen lähdin souturetkelle. Aurinko paistoi lähtöä tehdessä, mutta järvellä ei pilkahtanutkaan. Silti pilvipoudassa oli lämmintä soudella. Kamera oli mukana ja kuvasin saaria sekä lumpeen kukkia. Järvellä aika hurahti siivillä ja nautin niin. Rantaan tullessa alkoi kevyesti sadella.

Oli mukava myöhemmin lukea verannalla lehtiä sateen ropistessa kattoon. Kesä on jo niin pitkällä, että hyttyset eivät enää häiritse. Ampiaisia tosin on aina ulkona syödessä riesaksi asti pyörimässä ympärillä. Tänään lehdestä luin, että ne ovat turhautuneita työläisiä. Pesät alkavat hiljentyä, kuningattaret kuolevat, joten työläisillä ei ole enää toukkia ruokittavana. Perjantaina torikahvilassa vohvelia syödessä yksi ehti pistää tuikata kämmeneeni. Tunnin verran vähän kirveli, mutta sen jälkeen en enää muistanutkaan koko asiaa, onneksi.

Ilta pimenee ympärillä. Elokuu alkaa kohta, mutta kesä jatkuu...

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Tein ampiaisansan mökille. Kun ne olivat käyneet syömässä kupissa ollutta mäntysuopaa ahkerasti, niin laitoin kuppiin vettä ja eikös: siihen ne verannalle tulleet uteliaat hukkuivat.

Jaana kirjoitti...

Ahaa! Enpä ole hoksannutkaan tuota. Tosin meidän ampiaiset häviävät, kun ei ole ruokaa tarjolla.