maanantai 4. heinäkuuta 2016

Jalkapalloa


Suvussamme on pieni 4-vuotias jalkapalloilija. Hän on niin ihanan söpö tamineissaan, kun on innolla, kasvot loistaen lähdössä harjoituksiin juoksemaan pallon perässä pienillä nappulakengillään! Jokainen harjoitus on ollut suuri ilon aihe. Kiitokset vetäjille, jotka oikealla tavalla osaavat ohjata näitä pieniä urheilijan alkuja!

Minun myöhäisiltaani täällä mökillä on myös kuulunut jalkapallo - tosin vain katsominen. Pidän jalkapallosta, sillä se ei sisällä väkivaltaisia yhteenottoja kuten esimerkiksi jääkiekko. Tosin pelipaikalla olevat katsojat järjestävät välillä kärhämiä, jotka ovat häpeäksi tälle kuningaslajille. Ranskassa fanien yhteenotot äityivät taas siihen pisteeseen, joka ei liity urheiluun mielestäni millään lailla. Onneksi pahimmat tapaukset puidaan oikeudessa ja niin pitääkin, kun urheilun sijasta rikotaan lakeja. Riehujat ovat rikollisia, eivät mitään faneja!

Islannin uskomattoman hienot pelit EM-kisoissa ovat saaneet ylistystä yllin kyllin ja aiheesta. Pieni maa ja melko suoraviivainen, tehokas peli ovat tuoneet hauskan ja piristävän mausteen kisoihin. Olen ollut niin islantilaisten puolella, kuten aikoinaan Tanskankin. Kyllä väkimäärältään suuresta maasta aina taitavia urheilijoita löytyy, mutta pienen maan loistava onnistuminen on aina ällistyksen aihe, mukava sellainen. Tuskinpa ilman Islannin joukkuetta olisin jaksanut näin paljon pelejä seurata. 

Kiitos Islannille mukavista hetkistä niin television ääressä kuin aikoinaan paikan päällä tällä pienellä saarella. Paljon olen tänä kesänä muistellut muinoista mukavaa matkaa Satujen saarelle. 

Islantiin kannattaa ehdottomasti matkustaa, jos siihen tilaisuus tulee. Maa on niin erikoinen ja eksoottinen, että elämykset ovat taattuja. Suomalaisille jo puiden puuttuminen ja luonnon karuus tuntuvat uskomattomilta, puhumattakaan geysireista tai kiehuvan kuumasta mudasta. Hevoslaumat ja vuosisataiset tarinat - ihanan erikoinen maa! 

Ei kommentteja: