torstai 14. tammikuuta 2016

Lapio

'

Monenlaisia työkaluja on tällä viikolla tarvittu: Kuusen poisviennissä oksasaksia, pulpettien ruuvien kiristämiseen kulma-avainta, ja paikaltaan siirtyneen kynnyksen  naputteluun vasaraa. Keittiön tuolinjalkojen kiristämiseen en löytänyt oikeanlaista vimpainta, mutta ehkä se jostain vielä vastaan tulee...

Tänään eteiseen ilmestyi lumilapio, joka odottaa vientiä mökille. Siellä sitä ehkä tarvitaan vielä tänä talvena. Aiempina talvina olen selvinnyt lumentyöntimellä ja lasten lapiolla, mutta oikea lapiokin on välillä tarpeen.

Ihanaa, kun nykyajan työkalut ovat keveitä. Muistan lapsuudesta painavat lumikolat, joihin lumi takertui jo ensi työnnöllä. Ei ollut mukavaa! Nyt lumenluontikin on ihan hauskaa puuhaa - kunhan sitä ei ole ylettömästi. 

Koskahan ehtisi mökille?

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Kunnolliset työkalut helpottavat kummasti hommia. Ja lapio on hyvän näköinen ja varmasti käyttökelpoinen lumenluontiin kuin ehkä johonkin muuhunkin hommaan mökillä.
Enpä ole kuusenhaun jälkeen käynyt mökillä - kylmää on ollut.

Jaana kirjoitti...

Kun talviaurinko alkaa paistaa, mieli vetää väkisinkin mökkijärven jäälle. Nytkin pakkasta -21. En taida vielä viitsiä...