sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Monipuolinen basso


Eilen olimme Tampere-talossa Matti Salmisen konsertissa. Mukana oli myös hänen säätiönsä stipendiaatit Pauliina Linnosaari ja Ville Rusanen. Ohjelma koostui Verdin, Mozartin sekä suomalaisten Madetojan, Kilpisen, Merikannon ja Sibeliuksen musiikista.


Nautittava iltahan se oli. Salmisen kypsä ja välillä hyvinkin herkkä basso soi täyteläisenä ja tulkinta on mahtavaa. Nuoret solistit, myös sellisti Panu Saari, joka soitti soolon Verdin Don Carloksesta, selvisivät mielestäni oikein hyvin. Varsinkin Ville Rusanen Merikannon lauluissa osoitti olevansa varsin hyvä tekijä alallaan. Onhan hänellä voittoja laulukilpailuissakin, joten näyttöjä löytyy.


Ostin Salmisen suomalaisten säveltäjien lauluja sisältäneen CD-levyn ja sitä sitten tulomatkalla kuuntelimme. Kieltämättä Merikannon Merellä ja Laatokka saavat aina kylmät väreet kulkemaan. Kotona minulla on häneltä joululevy, jonka kuuntelu kuuluu jouluperinteeseeni. Kasken Mökit nukkuu lumiset ja Sibeliuksen Jo joutuu ilta kuuluvat niihin omiin mielilauluihini. Nythän niitä saa kuunnella sydämen kyllyydestä kuluvan kuukauden ajan!


Ps.KAISA MÄKÄRÄINEN VOITTI ampumahiihdossa taas! Jes!

Ei kommentteja: