perjantai 17. joulukuuta 2010

Jouluvalmisteluja


Tänään raahasin äidin vintiltä joulumatot alas, piiskasin ja tuuletin valmiiksi. Hän on vielä sitä sukupolvea, että on jouluverhoja ja -mattoja. Niitä sitten veivataan edestakaisin! Onneksi hän on suostunut ottamaan siivoojat, jotka tekevät maanantaina muun.


Me valmistelemme lauantaita. Silloin tulee sukua meille "Lipeäkalakutsuille". Kari tekee uunissa ihanaa lipeäkalaa, ja valkokastikkeen sekä mausteiden kanssa se on niin hyvää! Ainoastaan haju on vähän epämiellyttävä.


Kunhan saisin tämän huushollin järjestykseen. Tuoleilla on vaatteita juhlan ja konsertin jäljiltä ja pöydillä ajelehtivaa tavaraa. Muuten en aio siivota mitään, sillä tiistaina on joulusiivous.


Lipeäkalakutsut joulun alla ovat meillä pitkä perinne. Olisikohan jo kymmenes kerta vai ollaanko järjestetty kauemminkin? Siitä oikeastaan alkaa joulu, sillä haluan rauhoittua jo aikaisin joulun viettoon. Pientä puuhaa on tietekin joulurauhan julistukseen asti, mutta "suuret linjat" pitää tehdä ajoissa. Tarkoitan tällä sitä kaameaa joulusiivousta! Olenkin sen ulkoistanut jo yhdeksän vuoden ajan. Sen  jälkeen kaikki alkaa olla jo valmista rauhoittumiselle ja joulun tulolle.

Ei kommentteja: