torstai 30. toukokuuta 2024

Niin nopeaa

 


Toukokuun helteet ovat laittaneet luontoon vauhtia. Kevät tai oikeastaan kesä on edennyt kuin nopeutetussa filmissä. Kevätkukat kukkivat joutuisasti, samoin alkukesän kasvit. Luonto kaipaisi helteiden keskellä kipeästi sadetta.


Omenapuu avasi viikonlopuksi kukkansa ja nyt koko komeus on jo ohitse. Mustikka puhkesi kukkaan mökin rinteessä viime viikolla ja tänään löysin jo isoja, vihreitä raakileita.


Viikonlopuksi keräsin ensimmäiset kielot, mutta nyt aurinkoisessa paikassa kukat ovat jo kuihtuneet. Varjosta löysin uuden kimpun pöydälle. Pihan kielot vielä kukkivat parhaimmillaan, mutta eivät enää pitkään. 

Kesän eteneminen on niin nopeaa, ettei meinaa ehtiä perässä pysyä. Hämmästelin pihassa ensimmäistä päivänkakkaran suurta nuppua. Luulen, että juhannuksen jälkeen kaikki luonnonkukat ovat jo kukkineet. Uimavedetkin ovat jo niin lämpöisiä, että olen päässyt aloittamaan vesijuoksuharrastuksenkin.

Mietityttää, millainen kesästä tulee kokonaisuudessaan. Toisaalta nyt nautitaan, kun säät ovat niin ihanat. Kesän tuntu ollut jo pitkään, vaikka toukokuun loppua vasta eletään. Hyvä niin! Täällä mökkiläinen elää unelmaansa...

Ei kommentteja: