keskiviikko 20. joulukuuta 2023

Kukkakaupassa

 


Joulun lähestyessä tekee aina mieli käydä ihastelemassa kukkakauppojen antia. Myymälät ovat niin kauniita. Joulukukkameren keskellä on todellakin valinnan vaikeus!

Tänään kävin hakemassa vaaleanpunaisen joulutähden ystävälle, joka viettää joulun ajan yksin - omasta halustaan. Ikääntyessä tulee varmasti joskus sellainen olo, ettei halua enää lähteä matkustamaan kauemmaksi lasten luokse jouluksi. Omassa kodissa joulunpyhät voivat tuntua mukaviltakin, kun saa tehdä asiat omalla tavallaan ihan vain itselleen. Lapset perheineen tulevat sitten joulun jälkeen tapaamaan. Tämä on hyvä järjestely, jos se tuntuu mieleiseltä.

Joulun aikaan yritän käydä ostamassa kukkia useampaan kertaan, jotta saa katseella ahmia kauniita asetelmia ja ihailla kukkien loistoa. Vitriineissä oli valmiina toinen toistaan ihanampia kimppuja. Muistan, kuinka nuorempana piti saada aina omaan jouluun tietyt kukat. Nyt ei ole niin väliä, kaikki käyvät ja tuovat ihanaa joulun tuntua. Väriskaala vain on kaventunut iän myötä. Jos saan itse päättää, ostan kotiin vain valkoisia kukkia.

Ei kommentteja: