tiistai 5. joulukuuta 2023

Adventtikonsertti

 


Ensimmäisen adventin iltana olimme konsertissa Adventista jouluun. Esiintyjäkaarti loisti meriiteillään: mezzosopraano Maria Kettunen ja basso Jyrki Korhonen Euroopan oopperalavoilta, diplomipianisti Pirkko Hyttinen, diplomiurkuri Matti Pesonen sekä kontrabasisti Juhani Hyvönen. 

Ohjelmistossa oli adventin ja joulun musiikkia. Erityisesti pidin Jyrki Korhosen äänestä ja tulkinnoista. Saimme myös laulaa muutaman virren yhteislauluna. Matin urkusoolona soittama Daquin Noel VII oli minulle aivan uusi tuttavuus, samoin Korhosen laulama Tuomas Kantelisen Saavu joulu joutuin, joka on säveltäjän upouudesta, jouluisesta oopperasta. Muuten ohjelmisto oli tuttua, tämän vuodenajan musiikkia, joka aloitti ihanasti adventtiajan ja jouluun valmistautumisen.

Ps. Olemme saaneet nauttia Pesosen Matin upeasta urkujen soitosta vuoden verran, kun hän on tehnyt seurakunnassamme kanttorin sijaisuutta. Sunnuntaina messussa kuultiin pitkästä aikaa Voglerin alkusoitto Hoosiannaan, josta pidän aivan suunnattomasti. Nykykanttorit eivät sitä meillä päin ole enää vuosiin soittaneet, joten on pitänyt pettyneenä soittaa alkusoitto itse kotona. Tänä adventtina ei tarvinnut!

Ei kommentteja: