maanantai 20. marraskuuta 2023

Unohtunut keittokirja

 


Viikko sitten kakkua leipoessani huomasin, että lempiohjevihkonen oli jäänyt mökille. Piti siis etsiä netistä vähän vastaavaa reseptiä, josta ei kuitenkaan tullut ihan samanlaista maultaan - hyvää kuitenkin.

Lauantaina lähdin hakemaan mökiltä unohtunutta vihkosta, joka on todella tärkeä minulle. Sen kirjoittamisen on aloittanut äitini ja laittanut siihen muistiin helppoja suvun ohjeita, joita on mukava kokata mökillä. Anna-mamman mustikkapiirakka on isoäitini nimellä ja tuo lämpimiä muistoja lapsuudesta, samoin ihannekakun resepti. Olen itse vihkoseen lisännyt omia lempijuttuja, ja viime vuosina tuonut sen talveksi kotiin. Osan olen kopioinut talteen kaupunkikodin reseptikirjaan, mutta jotkut ohjeet löytyvät vain "Mökin keittokirjasta".


Mökkijärvessä oli meidän kohdalla ohut jääkansi, tosin reikäinen. Kauempana ulappa vielä loiski vapaana. Luonnossa oli muutaman sentin valkoinen peite. Minulle tämä lumimäärä riittäisi kernaasti koko talveksi, mutta pahaa pelkään lumipeitteen vahvistuvan. Vesi oli todella korkealla ja jänisten jälkiä metsässä sekä pihassa. Muuten hiljaisuus oli vallannut maiseman. Kuljeskelin ympäriinsä, nautin maisemasta ja rauhasta. Ja muistin hakea sisältä sen keittokirjan!

Ei kommentteja: