keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Luonnon helmassa

 

Viikko on vierähtänyt mökillä kevättä ihmetellessä. Hiirenkorvat ja silmut kasvavat vauhdilla, kevätkukat ovat ilahduttaneet kukinnoillaan, ja linnut laulavat kilpaa pesiään rakennellen. Hurmaavaa aikaa!

Ensi kerran esikasvatin taimia, hankin siemenperunoita ja aloitin aamu-uinnin. Nyt on hauska seurata, tuleeko taimista kukkivia krasseja, kasvaako peruna metsän keskellä lehtikasassa, kuten on väitetty, ja jaksanko joka-aamuista uintia. Olen innokas uimari muuten, mutta aamut eivät ole illanvirkulle sitä parasta aikaa tähän hommaan. Nivelille kylmä vesi tekee todella hyvää. Katsotaan, kuinka käy, mutta ainakin ensimmäinen viikko on sujunut hyvin. Eläkeläisellä aikaa löytyy kaikennäköiselle uudelle, ja erityisesti näille suloisille hitaille aamuille.

Otin käyttöön Muuttolintujen kevät -sovelluksen. Muuten mukava, mutta tekoäly antaa ihan kummallisia vaihtoehtoja kuullulle visertäjälle. Hyvin pitää itsekin olla perillä laulajan lajista, ettei hyväksy ihan outoa otusta määritykseksi. Lisäksi paikannus aiheuttaa meillä ongelmia. Tietyssä kohtaa, mökkitiellä, paikannus osui oikeaan kohtaan kartalla. Mökin pihalla tehtyihin nauhoituksiin paikannus näkyy kartalla keskellä järveä (!) tai monen kilometrin päässä ihan väärässä paikassa. Tekoäly näyttää olevan nimensä veroinen, eikä kyllä vedä vertoja ihmisälylle - ainakaan tässä puuhassa.

Nyt satelee, mutta käki jaksaa kukkua. Mikäs sen mukavampaa kuultavaa luonnon keskellä!

Ei kommentteja: