maanantai 22. toukokuuta 2023

Hölmöläisten hommia?

 


Luin Facesta, että lehtikasassa voi kasvattaa perunaa. Kuviakin löytyi, kuinka puhtaan vaaleita ja isoja oli näin kasvatetuista tullut. Tästä innostuneena kävin hakemassa 5 kg siemenperunaa kasvatuskokeiluun. Olenkohan ihan pimahtanut? Kasvattaa nyt perunaa keskellä metsää, jossa ei multaa löydy kuin kukkapurkeista!

Eilen oli suuri istutuspäivä. Kastelin vielä "perunamaani" päivän päätteeksi, ja nyt sitten vain odottelemaan. Jokohan kohta meillä kohisten kasvaa kuudessa lehtikasassa hyvinvoivia perunanvarsia? Niitä odotellessa...


... on aikaa vaalia huhtikuussa esikasvatettuja krassintaimia. Laitoin ne viikko sitten kasvamaan ulos. Silloin ne olivat pieniä, mutta ovat auringossa kasvattaneet jo lisää lehtiä, ja näyttävät ihan elinvoimaisilta. Lisäksi minulla on kylvettynä harsokukkaa ja pienen pienessä kasvimaassa tulossa tilliä. Laitan siihen vielä persiljaa sekä basilikaa.

Kukkia istutan laatikoihin ja hoitelen mielelläni koko kesän, mutta tämä muu taimikasvatus ja -kylvö on kyllä ihan uutta. Kaikkea se eläkkeelle jäänti saa aikaiseksi! No, riittää, jos yhteen kattilalliseen saisi omia uusia perunoita ja tillinvarret sekaan. 😊

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Meillä onneksi kasvaa krasseja tuossa maastossa ihan villinä keväisin :)Kesällä ei oikeastaan viihdy partsilla kuin ruusut ja amaryllikset (usko tai älä). Amaryllis kukkii normisti about huhtikuussa luontaisesti. Ja ruusut suorastaan rakastaa kesäkelejä, kunhan saavat vettä säännöllisesti. Nuppuja ja kukkia piisaa.

Jaana kirjoitti...

... eikä tarvitse jatkuvasti kiikuttaa kukkia sateelta suojaan, kuten meillä täällä. Ruusuntuoksuista kesää teille!