lauantai 11. maaliskuuta 2023

Roskiin menossa

 


Sain joulun tienoilla kirjan, joka oli menossa paperinkeräykseen. Onneksi kansia ei oltu vielä ehditty irrottaa. Otimme sen luettavaksi, kun Soile Isokoski on meillä kovasti ihailtu sopraano.

Kirja on jo vuonna 2007 ilmestynyt, mutta aiemmin se ei ole käteen osunut. Siinä kerrotaan sopraano Soile Isokosken ja pianisti Marita Viitasalon pitkään kestäneestä työtoveruudesta ja 20 vuoden työstä maailman arvostetuimmilla konserttilavoilla. Kirjan on kirjoittanut Harri Kuusisaari, Rondo-lehden päätoimittaja ja ponipuolinen musiikkivaikuttaja. Kustantamo on Minerva.

Kirjassa paneudutaan syvällisesti taiteilijoiden muusikkouteen, konsertteihin valmistautumiseen sekä heidän käsitykseensä sävellyksistä. Keskiössä eivät ole henkilöhistoriat, vaikka niitäkin sivutaan, vaan fokus on puhtaasti työnteossa eli musiikissa. Kirjassa on myös paljon kuvia, jotka mukavasti elävöittävät tekstiä. Ehkä kirja ei avaudu sellaiselle, jonka klassisen, erityisesti kamarimusiikin, tietämys tai kiinnostus on vähänlainen. Mutta jos itseäkin tämä musiikkilaji hurmaa, kirja on mielenkiintoista luettavaa. 

Mielenkiintoisia, erittäin taitavia ja menestyneitä sekä nöyriä muusikoita kumpikin.

Ei kommentteja: