lauantai 31. joulukuuta 2022

Vuoden viimeisiä mietteitä


Välipäivät ovat sujuneet leppoisasti lepäillen ja välillä sukua tapaillen. Jouluruoat ovat selätetty, mitä nyt nameja ja leivonnaisia on vielä jäljellä. Niin, ja yllättäen saimme vielä rosollia lahjaksi ystävältä. Minä pidän siitä, tosin vähän tuunattuna, joten uuden vuoden ruoan kera sitä voi vielä herkutellen nauttia.

Eilen näimme ensimmäiset uuden vuoden raketit. Kaupunki ei ilotulitusta järjestä, mikä on hyvä asia. Muutamassa minuutissa iso kasa rahaa taivaalle, kun koko ajan joudutaan rahakirstun nyörejä muutenkin kiristämään. Ei kiitos tällaiselle! Tänään on onneksi ollut vielä hiljaista. Toivottavasti paukutus alkaisi vasta illalla, sillä säälin eläinparkoja, jotka häiriintyvät ja pelkäävät.

Kiitollinen olen tästä vuodesta, varsinkin syksystä. Vapaaherrattaren elämä on ollut hurmaavaa, varsinkin rauha ja kiireettömyys. Aika on kulunut nopeasti puuhaillessa ja myös vain ollessa - liittyy vanhenemiseen - ehkä. 

Maailman rauha on ollut sitten ihan toinen juttu. Toivon sydämestäni Ukrainan kansan kestämistä valtavien paineiden ja tuhon keskellä, sekä Euroopan yhtenäisyyttä. Isoja asioita, joista päättäjillä on suuri vastuu.


Parempaa uutta vuotta maailmalle
ja meille kaikille!

Ei kommentteja: