keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Vipinää

 


Ensimmäinen ja toinen lomaviikko kuluivat asioita hoidellessa. Oli hammaslääkäriä, autohuoltoa, kampaajaa, pyykin pesua ynnä muita pakollisia kuvioita. Lisäksi piti käydä pankissa ihan fyysisesti paikan päällä. Lähes kaikki voi hoitaa netissä tai etänä, mutta tämä pankkiasia vaati konttorissa käynnin 90 kilometrin päähän. Niinpä piti raahautua Tampereelle, sillä meillä ei konttoria enää ole. Samalla shoppailin Sokoksella ja mietiskelin, että edellisen kerran kävin siellä kaksi vuotta sitten. Koronan vuoksi ei ole huvittanut isoissa kaupoissa tungoksissa kuljeskella. Punainen ratikkakin oli ilmestynyt ja sen tulosta johtuneet, alituisesti vaihtuvat tietyöt kadonneet keskustasta.


Asioiden hoidon välissä on ollut ihana nautiskella Suomen alkukesän kauneudesta. Meillä on mökillä kissankäpäläesiintymiä, jotka kukkivat paraikaa. Tämä laji on vähentynyt vuosien kuluessa, mutta meillä sitä on aina näkynyt. Nyt vaalin kissankäpälää aivan erityisesti, vaikka se on valinnut kasvupaikakseen polut. No, yli vain harpataan! Punaiset ovat emikukintoja ja valkoiset hedekukintoja. Meillä taitaa olla molempia.


Tällä viikolla on valmisteltu juhannusta. Siivottiin, leikattiin pieni nurmikko ja heiniä mustikanvarpujen seasta, pestiin ikkunat ja pilkottiin polttopuita. Hauskoja hommia, kun työ ei ole enää hidaste muiden puuhien rinnalla. Ennen aina hiukkasen ahdisti eilinen kesäpäivänseisaus, mutta nyt se tuntui ihan toisenlaiselta. Kun koko kesän - myös elokuun - saa nautiskella kesästä vapaana kuin taivaan lintu ja jatkaa siitä syksyyn haluamallaan tavalla, tuntuu varsin mukavalta.


Järven vesi on ollut niin korkealla vieläkin, että vasta eilen käänsimme veneen ja laitoimme venelaiturin paikoilleen. Viime päivät ovat olleet tuulisia, mutta eilen oli tyyntä. Niinpä lähdin heti soutelemaan. Olipa ihanaa! Mökkirannat tuntuivat olevan entisellään: Joissain paikoissa tehtiin remonttia, joihinkin oli tullut uusi laituri. Vesilinnut hoitelivat pieniä poikasiaan, joten kiersin saaret ja luodot kaukaa.

Viileiden kesäkuun päivien jälkeen tuntuu mukavalta ajatella tulevia päiviä ja juhannusta. Hellettä on tiedossa ja se ilolla vastaanotetaan. Alkaa kunnon kesä!

Ei kommentteja: