sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Pääsiäismusiikkia

 


Oli ihana aloittaa pääsiäiseen valmistautuminen konsertilla. Eipä niitä ole liikaa ollut korona-aikana. Nytkin yleisöllä oli maskit kasvoilla ja turvavälejäkin pidettiin, mikä on ihan viisasta mahatautien ja koronoiden vielä mellastaessa.

Kirkossamme esitettiin paikallisin voimin Pergolesin Stabat Mater - Marian käsimyksestä poikansa ristin juurella sävelletty barokin ajan teos. Käsittämätöntä sävelkieltä vain 26-vuotiaana kuolleelta italialaiselta säveltäjältä, viulistilta ja urkurilta! Sopraano- ja alttoaariat sekä duetot vuorottelivat meillä jousitrion säestyksellä, jota oli vahvistettu vielä uruilla. Alunperin Pergolesi oli käyttänyt kastraattilaulajia, joskus solisteina on ollut kontratenorit. Nykyään solistit ovat usein sopraanoja, mezzosopraanoja ja alttoja.

Herkät ja tunnepitoiset melodiat sekä taitavat muusikot johdattelivat pääsiäisen sanoman äärelle. Lisäksi kuultiin Ave Maria -sävellyksiä, Bachin Air sekä Webben Agnus Dei. Sopraanona lauloi Maria Svan ja alttona Salla Valkeapää. 

Ihana, herkistävä konsertti, ja niin tuttua musiikkia. Lämmin kiitos esittäjille!

Ei kommentteja: