maanantai 18. huhtikuuta 2022

Pääsiäinen

 


Ihana pääsiäisen aika taas takana: Rauhaa ja lepoa, passioiden ja muun pääsiäismusiikin kuuntelua, hyvää ruokaa ja ulkoilua.


Valoisat illat virkistivät ja yöllä täysikuu loisti. Kuuta katsellessa ajatukset siirtyivät myös Ukrainan taivaan alle. Mitä kärsimystä ja epäoikeudenmukaisuutta siellä koetaankaan! Tuntuu niin pahalta ajatella, että taistelut vain jatkuvat ja niiden myötä aseet kylvävät tuhoa niin ihmisille kuin rakennetulle ympäristölle. Ukrainen rohkea presidentti on valanut toivoa kansalleen ja pitänyt yhteyttä maailmaan, jotta apua saataisiin. Toivottavasti sota loppuisi ja rauha tulisi. Jälleenrakennus on valtaisa urakka, vuosien työ, ja suru sukupolvien mittainen. 


Meillä kevät on tainnut vihdoin edetä. Narsissit kukkivat vasta maljakossa, mutta paljastuvan maan myötä kohta jo pihoissakin. Ajattelin huomenna lähteä katsomaan mökille, mitä siellä on kahdessa viikossa tapahtunut. 

Kaikesta huolimatta kevät etenee ja kesä saapuu. Korona ehkä irrottaa otteensa vähitellen. Auringon ja lämmön myötä toivottavasti myös paremmat ajat koittaisivat vihdoin. Onneksi toivoa on aina!

Ei kommentteja: