perjantai 2. heinäkuuta 2021

Tuntuu niin lomalta!

 


Ei näitä pitkään jatkuneita, kauniin kesäisiä säitä tahdo oikein todeksi uskoa. Joka aamu herätessä aurinko paistaa ja jatkuvasti lämpömittarissa lähes helteisiä lukemia. Uskomatonta, kun ollaan Suomen kesässä! Mökkiläisen suu on jatkuvasti hymyssä.


Alkuviikosta olimme juhlimassa Keuruulla Pappilan pidoissa ystävien kanssa. Meillä oli neljä erilaista vuosipäivää aiheena, jotka olivat tapahtuneet kevään ja alkukesän aikana. Ruoka oli erinomaista, juomat myös ja seura aivan superihanaa. Oli kiva aterioida pitkän kaavan mukaan ja jutella kuulumiset kiireettömästi kauniista ympäristöstä nauttien. 


Jalkapallohuuma jatkuu tänään. Pidämme molemmat tästä lajista ja alkulohkon aikana nukkumaan meno aina viivästyi, kun myöhäisottelut päättyivät vasta puolenyön aikaan. Minähän kyllä jaksan valvoa, mutta kaikki eivät ole yökyöpeleitä. Pelien aikana olen samalla kutonut kesäsukkia hieman ohuemmasta langasta, ja nyt on jo kolmannet valmiina. Ne lähtevät huomenna mökille saapuvan pikkuveljen repussa kummitytölleni, joka ahertaa kesätyössä Gösta-museolla. 


Tänään taas juhlittiin! Kun sää oli mitä ihanin, saimme vieraaksi kolme nuorta perhettä pienine vauvoineen. Koronan vuoksi emme viime kesän jälkeen ole nähneet näin suurella seurueella, mutta ulkotapaamiselle ei enää ollut estettä. Herkuttelimme suolaisilla ja makeilla letuilla, jäätelöllä sekä mansikoilla mahtuen juuri ja juuri verannan pöydän ääreen. Pienet tyttöset sormiruokailivat avokadolla ja porkkanoilla sekä söivät omia herkkusoseitaan. Vaari oli niin iloinen, kun tapasi pienet prinsessansa ja meillä kaikilla oli mukavaa, kun nähtiin pitkästä aikaa. 


Huomenna saapuu 9-vuotias ilopilleri yökylään. Ainakin on tiedossa hauskojen pelien pelaamista, veneilyä sekä uimista. Ihanaa, kun voi jo hieman vapaammin tavata rakkaita läheisiä, kun korona on pysynyt kauempana jo pitkään. Silti huolellinen pitää olla, vaikka päivät kuuluvatkin suurimmalta osaltaan ulkona kesäsäästä ja luonnosta nauttien. 

Ei kommentteja: