maanantai 19. heinäkuuta 2021

Corelli et kumppanit



Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän nautin vanhasta musiikista. Tämä tuli taas todistetuksi Kuhmon kirkon aamupäivän konsertissa. Corellin Joulukonsertto ja Vivaldin huilukonsertto La notte hivelivät sieluani suloisesti. 


Konsertin jälkeen pyöräilimme kirjastoon lukemaan päivän lehtiä. On hauskaa päästellä kylillä tuhatta ja sataa pyörillä ja unohtaa auto kokonaan. Välimatkat ovat juuri sopivia tähän. 


Kirjastossa oli nukkenäyttely,  joka toi muistoja mieleen. Nämä nuket kertoivat myös historian vaiheista. Minulla ei taida olla tallessa kuin yksi nukke lapsuudesta.

Kirjastosta viiletimme seurakunnan loihtimalle lounaalle ja sieltä kauppojen kautta kotiin. Olin tyytyväinen, kun vaateliikkeessä tyydyin vain hypistelemään kankaita eikä yksikään asuste lähtenyt mukaani. Tämän kesän helteillä huomasin, kuinka paljon lähes käyttämättömiä kesävaatteita kaapista löytyi. Monta vuotta hyllyssä majailleet pitkät kesämekot ovat taas muotia ja ne päällä on ollut mukava humpsia kesäriennoissa. 


Kotona tutkailimme Iltasoitosta huomisen konsertteja. Silloin onkin tiedossa Pariisin tuoksuja: Debussy, Ravel, Saint-Saens, Satie...

Ei kommentteja: