tiistai 7. huhtikuuta 2020

Kurkia, joutsenia, hanhia...


Ihana ilma oli tänään koko päivän. Päätin lopettaa iltapäivällä etätyöt ajoissa, kun ulkona oli niin houkuttelevan näköistä. Mieli teki mökille.

Söin myöhäisen lounaan parvekkeella ja lähdin klo 15 maissa ajelemaan mökille. Aurinko paistoi ja oli kiva katsella, mitä mökkitien varrella on alkukeväästä tapahtunut. Lammen rannalla näkyi kurkipariskunta ja pellolla pari joutsenta.

Mökillä oli kaikki kunnossa. Vartijakissa lepäili auringossa ja katseli minua muikeana. Krookuksia oli muutama jo auki ja narsissin alkuja nousemassa. Haravoin vähän ja leikkelin kuusia.

Kesken kaiken pohjoiseen päin lensi yli 60 linnun kurkiparvi. Olin ääniä kuullut jo aiemminkin, mutta en sattunut kurkisteluista huolimatta tavoittamaan katseella, missä menivät. Tämä parvi otti korkeutta järven päällä ja lähti sitten jatkamaan matkaa. Oli se uljas näky! Syksyisin ja keväisin melkein sekoan, kun saan seurata muuttomatkalaisia. Ja kevät varsinkin sykähdyttää, kun ei ole laisinkaan haikea olo - päinvastoin! Hetken päästä toiseen suuntaan lensi kaakottaen hanhia ja niitä oli yli 80. En vain erottanut lajia. Muutama joutsenkin teki ohilennon. Peipponen viserteli mökin takana pitkät luritukset, mutta en sitä nähnyt.

Oli aivan ihana retki! Kaiken tämän koronakauheuden ja etätyörumban keskellä teki hyvää unohtaa kaikki muu ja vain seurata luonnon heräämistä kevääseen. Lepäännyin, voimaannuin ja mieli virkistyi huimasti. Luonto ja sen ihmeiden seuraaminen on keväässä aivan parasta.

Ei kommentteja: