sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Kukkia ja parsaa


Eilen kävelimme Tampereella Tammerkosken ja Pyhäjärven rannalla puistikoissa. Kukkivat pensaat olivat loistossaan. Meilläpäin ei vielä sireenit näin hienoilta näytä.


Kyllä yleensäkin kaupungeissa - niin pienissä kuin suurissakin - on kauniita puistikoita: hyvin hoidettuja istutuksineen, penkkejä ja myös luonnon rauhaa. Pienen sivumaun Tampereen kauneuteen antoivat kuitenkin huumeruiskuille varatut roskikset. Hyvä niin! Parempi, että ruiskut ovat oikeissa paikoissa kuin käytön jälkeen luonnossa.


Tänään on satanut koko päivän. Kiva kuunnella pisaroiden ropinaa katossa tekemättä yhtään mitään. Luonto tuoksuu raikkaalta ja sade pyyhkii siitepölyt maan rakoihin. 

Ihana viettää villasukkasunnuntaita mökillä vilkkaan työviikon jälkeen. Söimme takkatulen lämmössä pitkästä aikaa parsaa voisulan kanssa ja kylläpä maistui hyvältä. Nam! Sen jälkeen oli mukava nukkua pienet päiväunet ennen jääkiekkopelejä.

Sain arvostelut tehtyä jo alkuviikosta, joten enää ei tarvitse tulostuksen jälkeen muuta kuin laittaa nimikirjoitus alle. Monta muuta puuhaa on töissä kuitenkin jäljellä, ja helatorstai kuluu kokonaan kuoron kanssa laulaessa ja sen jälkeen taideretkellä. Kiireisiä ovat siis tulevatkin päivät.

Tuntuu hauskalta ajatella, että viikon päästä tähän aikaan olen jo kesälomalla! Erityisen tervetulleita ovat rauhalliset kesäaamut, joista niin suuresti nautin.

Ei kommentteja: