perjantai 3. toukokuuta 2019

Istumajärjestys


Huvittuneena kuuntelin tänään uuden eduskunnan riitaa istumajärjestyksestä. Vähän kuin meillä koulussa oppilaiden kanssa: Aina on joku nenä hutussa, kun ei saanutkaan paikkaa kaverin vierestä!

Istumajärjetyksen muuttamissuunnitelmasta ei päästykään äänestämään tänään. Asian käsittelyä jatketaan ensi viikolla. Keskusteltu on ja vielä lisää palaveerataan. Huh-huh!

Eduskunnan toinen varapuhemies Paula Risikko piti tilannetta "naurettavana asiana" ja totesi, että ratkottavana on paljon suurempia kysymyksiä. Täyttä totta! Olen ihan samaa mieltä. Tuntuu erikoiselta, että edustajat joutuvat käsittelemään näin tyhjänpäiväisiä asioita, joiden pitäisi olla itsestään selviä. Hyvä, kun on joku istumapaikka ryhmän sisällä, ettei seisomaan joudu. Sen pitäisi riittää, jotta energia kohdistuisi todellisten asioiden käsittelyyn.

Kyllä Suomessa on kaikki hyvin, jos istumapaikasta eduskunnassa nousee näin suuri juttu!

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Niin, muistelen, että meillä oli koulussa ihan selvät sävelet. Ainakin lukion aikana luokka oli päättänyt, että joka kuukausi vaihdettiin paikkoja. Se ei ollut mikään open käsky. Eikös ollut jo yläasteellakin tämä käytössä... hmmm. Kauppaopistossa oli sitten jo niin, että joka opella oli oma luokka, mutta aika hyvin ekana vuonna mentiin samalla tavalla istumaan. Toisena vuonna oli enemmän hajontaa. Mutta joo, luulisi ihan oikeasti, että eduskunnalla on jotakin muutakin pohdittavaa, kuin istumajärjestys. Ja miksi sitä pitää istua jossain ryhmässä? Ehkä voisi tulla uusia ajatuksia, kun vieressä olisikin ihan joku muu, kuin oman puolueen ihminen... muistelen nimittäin, että takavuosina tädin mies (kunnon kokoomuslainen ja politiikassa) oli erittäin innostunut sukujuhlissa tapaamaan lankonsa (kunnon vasemmistolainen ja politiikassa) koska heillä oli todella kiinnostavia keskusteluita keskenään. Hyvässä hengessä!

Jaana kirjoitti...

Niinpä! Taitaa nämä istumajärjestykset olla kuitenkin vuosikymmenten perintöä - jopa pyhiä asioita, kun keskustelua seurasi.