tiistai 5. kesäkuuta 2018

Lomamatkalla jossakin Suomessa


Ajan mielelläni autoa, mutta suuri nautinto on olla vain kyydissä. Toista varsinaista lomapäivää vietän katsellen ohi vilahtelevia maisemia. Kyllä Suomi on kesällä kaunis!

Olen bongaillut tuulisia luontokohteita, hassuja tienviittoja ja uutena tuttavuutena kesästä 2017 lähtien pelloilla olleita vaaleanpunaisia, sinisiä tai keltaisia paaleja "Hyvispaalit". Mm. Raisioagro, Trioplast ja maataloustuottajat ovat mukana keräämässä syöpäjärjestöille rahaa lahjoittamalla värillisistä paalikelmuista varoja Sylvalle (keltainen), rintasyöpä- (vaal.pun.) ja eturauhaspotilaille (sin.). Parin vuoden aikana on kerätty jo 52000 €. Mukana on ollut myös taiteilija Jukka Hakanen. Kekseliäs ja kunnioitettava projekti, josta jo nyt näkyy merkkejä teiden varsilla. Hienoa, maanviljelijät!

Ainoa häiritsevä tekijä on puhelinkauppiaat. Minulle on tänään kaupattu niin suunhoitotuotteita kuin keittiöremonttiakin. Viimeeksi mainittu vain ilmoitti olevansa torstaina meidän kulmilla. "Sopinee, että tulen käymään." No ei, ei todellakaan. Puhelu päättyi heti alkuunsa. Mainontakielto on tehty, mutta ei toimi. Työpäivinä vieraisiin kännykkänumeroihin en vastaa, ei pitäisi nytkään. 

Välillä ripsii vettä, välillä paistaa aurinko, lämpöä +9. Suomalaista kesää parhaimmillaan. Helteiden jälkeen mukava nauttia raikkaasta säästä. 

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mukavaa kesämatkailua ei liian kuumassa säässä!

Jaana kirjoitti...

Kiitos!