lauantai 26. toukokuuta 2018

Egyptiläistä käsityötä

              

Talvella tutustuin seppä Said Ibrahimiin, kun hän piti töidensä näyttelyä paikallisen marketin aulassa. Ihastelin erilaisia taottuja taide- ja käyttöesineitä ja lupasin ostaa kulmahyllykön terassille, kunhan mökkikausi alkaa. 

Seppä ja kuvanveistäjä Ibrahim on kotoisin Alexandriasta ja aloittanut jo 6-vuotiaana katselemalla isänsä pajalla. Nyt hän on sukunsa sepistä viimeinen. 

Ibrahim kertoo: "Olen kotoisin Egyptistä, mutta kotini ja sydämeni ovat Suomessa. " Hän on aivan valloittava persoona, ystävällinen, puhelias ja palvelualtis.  Lisäksi talvella selvisi, että olen joitain vuosia sitten opettanut musiikissa hänen poikaansa. 

Kunnioitan suuresti näitä maahanmuuttajia, jotka ahkeralla työllään elättävät perheensä ja kouluttavat lapsensa. Minulla on ollut erityinen ilo tänä talvena tutustua lähemmin erääseen maahanmuuttajataustaiseen perheeseen. Eipä aiemmin ole tielleni tullut kolmen lapsen opiskelevaa äitiä, joka ennen kahdeksaa aamulla soittaa ja kysyy iloisesti, ottaisimmeko lämmintä pullaa ja rieskaa. Hän oli ryhtynyt jo viideltä leipomaan ja toisi lämpimäiset kouluun mennessään. 

On ollut mukava tutustua ja auttaa mm. erilaisten suomenkielisten kaavakkeiden täytössä. Niiden kieliasu sivumennen sanoen aiheuttaa harmaita hiuksia kantasuomalaisellekin!

Eilen kävin sepältä valitsemassa oman hyllykköni. Se on juuri sellainen kuin kuvittelinkin. Lisäksi hintataso oli erittäin kohtuullinen ja palvelu mitä ystävällisintä. 
Tuossa hyllykkö nyt koristaa terassia kuin olisi aina siinä ollut. 

Kiitos sepälle ja egyptiläiselle taontaperinteelle!

Ei kommentteja: