tiistai 10. huhtikuuta 2018

Iltapäiväkahvit auringossa


Tiistai on helpoin työpäivistäni. Aurinko paistoi ja tuntui niin keväiseltä, joten töiden jälkeen keitin päiväkahvit termospulloon ja lähdin mökille.


Lunta on! Kivikissat mökin pihassa kurkistelevat hangen keskeltä. Nyt ne sentään ovat jo näkyvissä.


Leikkelin kuusia, istuskelin verannalla ja nautin hiljaisuudesta. Tosin talitintit visersivät omiaan ja joutsenten huutelukin kuului toiselta puolen järveä. Verannan suojaisella seinustalla auringossa oli ihan kuuma. Lämpömittari varjossa näytti 10 astetta, mutta auringossa oli ainakin 15. Ihanalta kevään lämpö tuntuu talven jälkeen..


Lunta vain on niin paljon, että mökin siivoamista ei vielä kannata aloittaa. Ehkäpä ennustetut aurinkoiset päivät saavat lumen sulamaan nopeasti. 


Linnut jäivät tekemään pesää kannon nokkaan, kun lähdin kävelemään autolle. Meillä ei pitkään aikaan pääse ajamaan mökkitietä, mutta ei haittaa. On kiva saada reipasta kävelyäkin mökillä käydessä.


Kyllä tiet ovat huonossa kunnossa talven jäljiltä! Mökkimatka on 30 km asfalttitietä, mutta nyt piti ajaa kieli keskellä suuta ja tähystää reikiä sekä kuoppia.  Helposti rikkoo autonsa täällä syrjäkylillä, jos ei pidä varaansa. Onneksi en rysäyttänyt yhteenkään monttuun, vaikka läheltä piti.

Ei kommentteja: