lauantai 16. joulukuuta 2017

Evakosta kotiin


Seitsemän viikkoa evakkoa viemäriremontin tieltä on ohi, ja olen kotona taas. Kivaa!

Meillä sukitettiin viemärit. Yhden huoneiston teko eli viemärilinjan sukitus kesti  kolme viikkoa. Minun asuntoni on tehty yhdistämällä jo rakennusvaiheessa kaksi asuntoa, joten kuulun kahteen viemärilinjaan. Meillä aikaa meni siis kaksinkertaisesti ja lisäksi vielä viikon viivästys.

Koko ajan kotona olisi voinut asua, mutta katsoin paremmaksi häipyä. Ravaaminen alakerran vessassa ei tuntunut hyvältä ja metelikin oli välillä melkoinen. 

Remonttimiehet olivat mukavia ja siistejä. Huolellinen suojaus ja loppusiivous oikein hämmästyttivät. Olen edellisissä remonteissä tottunut, että työn jälki on hyvää mutta sotku melkoinen. Nyt ei ollut, ja suuri kiitos siitä!

Ainut huono puoli on keittiön laminaattilattian liukkaus. Suojamuovi (-paperi?) jotenkin liukastutti lattian ja eilen se oli kuin luistinrata pesusta huolimatta. Laitoin varmuuden vuoksi mattoja enemmän ja liukuesteet alle. Nurin kupsahtaminen kotona ei houkuta. Kummallista, että parkettilattiat muualla huoneistossa ovat ihan ok, vain tämä laminaatti käyttäytyi oudosti.

Hauskaa oli evakossa, mutta mukavaa on olla taas kotona, varsinkin kun joulusiivous on tehty.  ;>)

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Borta bara men hemma bäst! Oho! Siistit remonttimiehet Suomessa on kyllä ihan oikea ihme! Täällä meillä taas on ihan normijuttu, että kun espanjalainen remppareiska tulee tekemään jotain, niin hän siivoaa kaikki jälkensä (peittää myös mööpelit yms jos on tarvis) ja vie rojut mennessään ulos. Jopa lattia mopataan.
Kiva kun pääsit Jouluksi kotiin!

Jaana kirjoitti...

Näinhän se on!

Kotona ja maailmalla, vuorotellen, tämä tuntuu oleven loppuvuoden teema! ;>)