perjantai 1. joulukuuta 2017

Itsenäisyysjuhla


Eilen oli pikkukoulumme itsenäisyysjuhla. Illan hämyssä nostimme ensin pihassa Finlandian soidessa lipun salkoon ja sitten siirryimme soihtukujaa pitkin saliin. 


Suomen onnittelumaljojen jälkeen oppilaiden itsensä valitsemat presidentit ja adjutantit toivottivat kaikki tervetulleiksi kättelemällä.  Meitä oli yli 400, joten käteltävääkin oli kuin linnan juhlissa konsanaan. 


Me aikuiset olimme oikein tyytyväisiä juhlakoristeluun. Saimme suuren ja kolkon liikuntasalin muutettua juhlavaksi mutta lämminhenkiseksi suomalaiseksi maisemaksi. 


Oppilaiden itsenäisyyspuhe, luokkien tanssit, kotiväen puheenvuorot, lorut sekä laulut toivat suomalaisuutta esiin pikkuoppilaille sopivalla tavalla. Lopuksi tanssittiin yhdessä yleisön kanssa. 


Me opettajat olimme tyytyväisiä, kun yleisö antoi erittäin hyvää palautetta juhlastamme. Pienten kanssa ohjelmien harjoittelu on aikaa vievää puuhaa. Suomen satavuotisjuhla valmisteluineen jäi varmasti oppilaiden mieliin loppuelämäksi ja itsenäisyyden merkitys syveni juhlavuoden aikana. 

Nyt ryhdymme keskittymään jouluisiin puuhiin. Tänään olimme jo kirkossa adventtiaikaa aloittamassa. 

Ei kommentteja: