sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Vuoden ensimmäinen päivä


Joulun vietosta on palattu kotiin. Ihanaa oli: puhdasta lunta, rauhaa, kävelyretkiä, ystäviä, hyvää ruokaa... Olo on lepääntynyt ja seesteinen. Kuinka hyvä on välillä olla pois arkikuvioista!

Sain joulun aikaan hyvään vauhtiin espanjalaisen kirjailijan Ildefonso Falconesin yli 1000 sivuisen historiallisen romaanin Fatiman käsi. Se on yhtä mukaansa tempaava kuin aiemmin syksyllä lukemani saman kirjailijan toinen kirja. Tätä olen lukenut jo yli puolen välin, sivu 674 menossa, ja paljon ihanuutta siis vielä edessä.

Lomalla nautittiin saunomisesta, takkatulesta,  kynttilöistä ja klassisesta musiikista. Joululaulujen lisäksi kuuntelimme gregoriaanista kirkkolaulua sekä keskiaikaista musiikkia. Olinkin eilen todella pettynyt television uuden vuoden vastaanotto-ohjelmaan, jota kovasti hehkutettiin etukäteen alkavan juhlavuoden kunniaksi. Olipa heppoista! Katseltiinkin illalla Teemalta Pariisin konserttia, joka oli oikein mukavaa seurattavaa.

Vuoden viimeisenä päivänä kuulin suru-uutisen. Vaikka kyse oli iäkkään henkilön poismenosta, se silti tuntui koskettavalta ja surulliselta. Poltin kynttilää hänen muistokseen... Kiitos yhteisistä vuosista!

Uudenvuodenpäivänä ajattelee aina päättynyttä vuotta ja miettii uutta tulevaa, vähän kuin presidenttimmekin puheessaan. Monenlaista epävarmuutta on niin maailmalla kuin Suomessakin. Paljon meillä on myös hyviä asioita, jotka tuntuvat kuitenkin jäävän puutteiden ja epäkohtien varjoon.

Viime vuosi sisälsi kohdallani luopumista, surua ja vaikeita asioita. Toivottavasti tämä vuosi olisi helpompi. Toisaalta - tulee, mitä tulee - kaikki on "korkeemmas käres" ja hyvä niin. Minua kosketti ja tuntui hyvältä, kun Sauli Niinistö tapansa mukaan toivotti puheensa päätteeksi Jumalan siunausta.

Onnellista ja siunattua vuotta 2017!

4 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Onnellista ja siunattua vuotta 2017 samoin Sinulle!
Työt alkavat 2.1.?

Jaana kirjoitti...

Kiitos!
Töihin vasta loppiaisen jälkeen 9.1. Ihanan pitkä loma siis.

Blyygi Blumsteri kirjoitti...

Onnellista uutta vuotta 2017! Minä suuntaan jo tänään töihin, nauti sinä lomasta. Joululomalla en ehtinyt Liuliaa katsomaan, ehkä loppiaisena...

Jaana kirjoitti...

Kiitos! Työn iloa...