keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulun iloa välittämässä


Viimeinen työpäivä oli tänään. Vasta 9.1. alkaa koulu loman jälkeen. Ihanaa!

Töistä kiirehdin viemään joululaatikoita sisareni perheeseen ja sieltä kuoron laulukeikalle. Kävimme seurakunnan kanssa pitämässä jouluhartaudet palvelutalossa, oikeammin kahdessakin, vaikka samaa pihapiiriä ovat. Lauloimme viidessä paikassa ja pitkälti kolmatta tuntia kului. Ei haittaa! Joulutervehdystä on ihana olla viemässä vanhusten luokse.

Tänä jouluna laulaessa oli erilainen tunnelma kuin aiempina. Olihan äiti ollut ryhmäkodissa asumassa 4 kuukautta ennen kuolemaansa ja vuodeosastolla, jossa lauloimme myös, hän oli saattohoidossa kahden viikon ajan. Vaikka mielessä olikin syksyn murheelliset hetket, ei se laulua haitannut, onneksi. Kävin kiittämässä hoitajia ja toivottamassa hyvää joulua. Olin kyllä kuvitellut, että äiti edes yhden joulun saa viettää uudessa kodissaan. Toisin kävi. Nyt on ikuinen joulu.

Toinen palvelutalomme on upouusi. Asukkaat muuttivat vasta syksyllä. Hienolta näytti, avaraa, nykyaikaista, monella tavoin varmasti toimiva talo. Ja asukkaita riittää...

Juuri otin joululaatikoita uunista. Nyt kuuntelen vähän joululauluja ja sitten nukkumaan, jotta huomenna jaksaa taas tehdä jouluisia puuhia.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mukavaa lomaa!
Kiva, kun jaksatte käydä laulamassa noissa paikoissa ja iloa tuottamassa.

Palvelutaloissa minunkin piti käydä, mutta toisin kävi, piti peruutaa käynnit osaltani: flunssa iski ja nyt on pohdinnassa, selviänkö kuntoon jouluaatoksi ja joulupäiväksi töihin. Loppumetreillä kävi näin köpelästi.

Jaana kirjoitti...

Voi, harmi! Flunssaa on aina ikävä potea juhla-aikana. Meillä sitä on ollut myös runsaasti. Itse olen säästynyt - vielä ja toivottavasti jatkossakin. Tyrnimehua olen ottanut joka aamu ja D-vitamiinia.

Parempaa oloa ja toipumista!