perjantai 2. joulukuuta 2016

Ensimmäiset


Tänään leivoin ensimmäiset tortut: puolet luumumarmeladilla, puolet aprikoosilla. Kylläpä maistuivatkin hyviltä päiväkahvilla - pitkästä aikaa! Ripottelin ennen pöytään laittamista vielä vähän pölysokerilla, jolloin sakaratkin saavat enemmän makua.

Eilen hävisi televisiosta kaikki kanavat. Virittelin, mutta mitään ei löytynyt. Aamulla kokeilin uudelleen ja sain kuin sainkin kanavat, mutta kahden minuutin jälkeen ne hävisivät taas. Työpäivän aikana piti soittaa asiasta saman talon asukkaalle, mutta unohdin. Ajattelin oman televisioni jo hajonneen. 

Töistä kotiin tullessa hääräsi sähkökaapissa asentaja, joka sanoi uusineensa talomme vahvistimen. Ei siis ollutkaan minun laitteessani vikaa. Mies vielä ystävällisesti tuli meille testaamaan, onko kaikki kunnossa. Oli.

Ilman tv:tä tulisin ihan hyvin toimeen... Mutta ilman joulutorttuja en!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Tortut kuuluvat jouluun ja jo adventin aikaankin olennaisesti. On niitä meilläkin jo leivottu muutama.

Tässä vinkki ensi vuodelle kouluun.
Anikó Darvas. Koulussamme adventissa joka aamuna laitamme langalle (se roikuu toiselta kerrokselta alas) tähtiä, ja laulamme ensimmäisellä viikolla virren 1. säkeistöä, toisella viikolla 1-2. säkeistöä jne. Kerroin, miteen tähti näytti tietä, ja että se antaa valoa, mitä valo tarkoittaa elämässämme (esim. lähettää pois pelkoa, mutta näyttää sitäkin, mistä pitäisi siivota), ja Jeesus sanoi, Minä olen maailman valo. Ja kun ne tähtiä ovat yhä lähellämmin pohjatasoon, koulun joulukirkon päivänä se saapuu meille, tästä voidaan saarnata. Toinen kalenterimme oli palapeli ilmoitustaululla. Betlehemin tallin kuva leikattiin nn. 28 palaksi (siinä vuonna oli lyhyt adventti), aamuisin pala laitettiin taululle, olin varovainen, että Jeesus-lapsi on erikseen, siis viimeisenä päivänä vain hän puuttui kuvasta. Kuvaa veimme mukaan kirkkoon, ja koulun jumalanpalveluksessa se(hän) saapui kuvan keskeen, siitä tuli kuva (ja elämämme) täydälliseksi.

Jaana kirjoitti...

Kiitos vinkistä!