sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Viikonloppuna


Viikonloppu oli erittäin tapahtumarikas. Eipä edes blogia ehtinyt päivittää!

Perjantaina vietettiin koulussa Kodin ja koulun päivää liikunnan parissa. Saliin oli viritetty jos vaikka minkälaisia välineitä, ja oppilaat liikkuivat eri pisteissä kiertäen. Oli todella mukavaa! Tämän mahdollistivat vanhemmat, jotka olivat sekä pystyttämässä että purkamassa salia ja myös valvomassa toiminnan turvallisuutta.

Iltapäivällä sain vieraita Amerikasta asti ja vietimme mukavan hetken sekä äidin että minun luonani. Tämän jälkeen tulikin yllättävä ohjelman muutos: Toinen pakastimistani oli sulanut ja ei auttanut muu kuin ryhtyä sitä tyhjentämään vieraiden lähdettyä. Kaikki sisältö meni roskiin! Roudasin pilalle menneet pakasteet mökille kannellisissa ämpäreissä, sillä taloyhtiön biojäteastiaan niitä ei voinut laittaa. Kaivettiin kuoppa ja sinne meni! Onneksi ei tämän kesän säilömisiä, mutta vuoden takasia oli vielä jonkin verran sekä leivonnaisia ynnä muita. Olipa urakka!

Pakastin ei ole rikki, vaan johto oli pikkuisen irronnut pistorasiasta 4-vuotiaan kiskoessa lelupussiaan samasta nurkasta. Olen ollut niin menossa viime viikot, etten ollut avannut koko arkkua vähään aikaan, joten en huomannut mitään poikkeavaa. Välillä sattuu ja tapahtuu, kun pienistä on kyse!


Muuten viikonloppu kului mökillä leväten ja paikkoja talviteloille laittaessa. Vene käännettiin ja venelaituri nostettiin ylös. katot lakaistiin, rännit putsattiin ja laiturirappuset irroitettiin. Sieniäkin etsittiin, mutta lopputulos oli varsin laiha. Kukkapurkit tyhjensin muutamaa lukuunottamatta. Persilja vielä kukoistaa, samoin orvokit.


Mökille jäi vielä lämmöt ja jääkaappi päälle. Voi olla, että ensi viikonlopun olen siellä, jos ilmat ovat mukavat. Nyt nautittiin kauniista kuutamosta, saunomisesta, sumuaamuista ja hanhien sekä joutsenten lennosta. Kohta mökki kuitenkin hiljenee...

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Jopa oli harmijuttu tuo pakastimen sulaminen. Onni kuitenkin, että se oli ehjä. Eipä tarvinnut uutta hankkia.
Komea persilja tuossa ruukussa.

Jaana kirjoitti...

Eipä tuo enää harmita, kun sotku on siivottu ja kuopattu!