tiistai 12. elokuuta 2014

Taidemessu ja Tulenkantajat



Sunnuntaina oli kirkossamme Taidemessu. Musiikkijuhlien taiteilijat ovat antaneet panoksensa jumalanpalveluksen elävöittämiseen ja jälki on aina ollut erinomainen. Tänä vuonna sopraano Elli Vallinoja ja pianisti Jarkko Riihimäki esittivät messussa osia Matteus-passiosta sekä yhden negrospirituaalin. Lisäksi Jarkko huolehti vastaus- ja ehtoollismusiikista pianolla ja taisipa soittaa muutakin.


Kirkkomme on taideteos sinänsä. Hannes Autereen runsaat puuveistokset ja Alvar Cawénin erikoinen alttaritaulu tekevät pienestä kivikirkostamme ainutlaatuisen.


Nautin niin messusta! Ellin lyyrinen sopraanoääni soi vaivattomasti ja kauniisti kirkon akustiikassa ja Jarkon säestys oli nautinto jo sinänsä. Musiikkia oli runsaasti messun kulussa, mutta silti olisin voinut kuunnella molempia vielä toiset mokomat lisää. Oli niin hivelevän kaunista! 

Messun kirkkokahvilta kiirehdin Musiikkijuhlien nuorten mestarikurssilaisten Tulenkantajat -konserttiin. Se oli myös mahtava. Nuorimmat soittajat taisivat olla 13-vuotiaita. Voi, miten taitavia pianisteja meille on tulossa suurempien taiteilijoiden vanavedessä!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Musiikin juhlaa - nautintoja

Jaana kirjoitti...

Suurta sellaista!