sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Harmonikkakonsertissa




Tänään palmusunnuntain kunniaksi lähdimme Matti Ekmanin levynjulkistamiskonserttiin. Matti oli viulisti Jonas Hirvelän kanssa soittamassa viime keväänä meidän 100-v. juhlissa etupäässä klassista, joten oli mukava mennä tänään kuuntelemaan tuttua miestä.



Matti soitti konsertin alkupuolella tyypillistä hanurimusiikkia pääasiassa suomalaisilta säveltäjiltä, esim. Vesteristä, Laihasta, Norrbackia ja Pihlajamaata. Konsertin jälkimmäinen osa oli omistettu Pietro Frosinin musiikille, jota Matti oli nyt levyttänytkin kokonaisen CD:n. Kuulimme Oliivien kukkiessa, Ilta Välimerellä, Venetsian karnevaalit ym. tuttuja kappaleita. Mukana oli myös vähemmän tunnettuja ja sellaisia, joista ei levytystä aiemmin ole Suomesta löytynyt.



Kari on itse soittanut hanuria monet vuodet, joten tämä musiikki on hänelle erityisen läheistä. Itse pidän klassisesta hanurista ja sujuvasti kuuntelen kevyempääkin, mutta varsinainen viihdemusiikki ei ole minun suosikkini tällä soittimella. Silti konserteissa on mukava käydä, soitetaan sitten mitä tahansa.



Tämänpäiväinen oli sujuvaa kuunneltavaa entisen, kaksinkertaisen  Kultaisen harmonikan hopeamitalistin soittamana. Uusi levykin lähti mukaan!



Ei kommentteja: