perjantai 27. huhtikuuta 2012

Pöllytystä






Tänään alkoi neljän päivän vappuloma. Tulee ihan tarpeeseen, sillä sen verran kiireisiä päiviä on kuluneella viikolla ollut. Ihanaa, että lähipäivinä voi keskittyä ihan muihin kuin työjuttuihin!



Lähdimme töiden jälkeen sisareni ja hänen tyttärensä kanssa mökille. Olen aloitellut siellä kevätsiivousta ja nyt sain apua mattojen ravisteluun. Samalla siirsimme sisältä talviteloilta terassikalusteita pihalle.



Kun tulimme pihaan, lähes kaikki lumi, jota vielä maanantaina löytyi etupihalta, oli kadonnut. Vain mökin takana oli kasa katolta pudonnutta. Näytti kivalta, kun maa oli vihdoin paljas.



Yllätys oli, että krookuspenkki oli jo täydessä kukassa. Maanantaina sen peitti vielä valkoinen kerros. Kukat olivat nin kauniita ruskean maan keskellä. Narsissit ovat vielä nupulla, joten kaikki ei onneksi kuki samaan aikaan. Kiersin valkovuokkopaikat ja sielläkin olivat pienet alut uutterasti ponnistamassa maan sisältä.



Ahersimme mattojen kimpussa ja liputimme niillä verannan kaiteet. Sisällä oli mukava olla, kun ilmalämpöpumppu oli puhaltanut viikon verran lämmintä ja talven kosteus oli haihtunut. Nyt nostinkin lämpötilan pariinkymmeneen, sillä aion joka päivä käydä siellä jatkamassa keväthommia.



Matot tuulettuivat ja välillä siivouksen lomassa juotiin Karin tekemää simaa. Emma pelkäsi hämähäkkejä eikä rohkaisuni auttanut lainkaan. Ne ötökät ovat ja pysyvät inhottavina! Voi, voi sentään!



Sää on lähipäivinä aurinkoista ja keväistä. Aivan kihisen innosta tämän kaiken ihanuuden keskellä: linnut, kukat, tuoksut... Kevät on huumaavaa aikaa!



Ei kommentteja: