lauantai 17. maaliskuuta 2012

Siinä se nyt on








Uusi autoni Qashqai! (Tosin väri on todellisuudessa tummemman harmaa.) Mittari näyttää 117 km ja kaikenlaista vilisee auton ajotietokoneen näytössä. Kyllä on autot kehittyneet parissa vuodessa. Karilla on samanlainen, vuosimallia -08 ja vähän varustellumpi malli, mutta tähän minun uuteeni on jo keksitty uusia vempaimia sen jälkeen. Onhan se mukavaa, kun auto näyttää koko ajan bensan kulutusta, varoittelee liukkaasta kelistä ja sammuttaa itsensä tyhjäkäynnin ajaksi  esim. liikennevaloissa seisoessa. Täytyy vain keskittyä itse ajamiseen eikä liikaa tuijotella auton viestejä.



Meillä on kokemusta parin vuoden ajalta tästä mallista ja olemme olleet tyytyväisiä. Tai siis Kari on ollut, minähän olen ajellut Notella. Sen verran tuntumaa on kuitenkin ollut tähänkin autoon, että minäkin nyt lankesin samaan.



Olemme molemmat pitkiä, joten en voi kuvitellakaan enää kömpiväni kerta toisensa jälkeen matalaan autoon. Lisäksi tämän tyyppisissä istuu sen verran korkealla, että liikennettä on helpompi seurata.



Halusi autoon lasikaton. Se on ollut myös toisessa autossa ja  valoisassa matkustamossa on niin mukava ajella. Toisaalta omatunto kolkuttelee suuresta hiilijalanjäljestä, sillä auton vaihtaminen ei kyllä ole yhtään ekologista. Sähköauto olisi ehkä pitänyt valita, jos olisi halunnut luontoa säästää.



Mutta nyt vaimennan kolkuttavan omatunnon ja nautin uudesta menopelistä. Tervetuloa hyvään kotiin!



Ei kommentteja: