keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Pääsiäismusiikkia




Tulin kuoronharjoituksesta. Pääsiäistä en ole juuri vielä noteerannut, mutta nyt sen läheisyys tuli konkreettiseksi laulujen myötä. Eihän siihen ole kuin kolme viikkoa.



Harjoittelimme 1600-luvun musiikkia: Vulpiusta ja Grugeria. Miten nautinkaan näistä sävelistä ja laulujen soinnista! Barokin ajan musiikki sopii niin hyvin pääsiäisen aikaan. Tosin jotkut laulajat näitä samoja säveliä inhoavat. Simojoen Pekan Pääsiäisriemu on yhteinen oli myös treenauksen alla sekä muita tuttuja lauluja.



Koulussa aloittelemme myös pääsiäisen aikaa. Uskonnossa luemme pääsiäiskertomukset ja kuviksessa askartelemme. Ruohoa kasvatellaan. Kolmasluokkalaisten kanssa en käsitöissä tee pääsiäisjuttuja tänä vuonna, mutta muuten juhla on vahvasti läsnä seuraavissa viikoissa. Varsinkin musiikkitunnilla alamme ensi viikolla laulella aiheeseen sopivia lauluja. Hitti on tietenkin Pääsiäinen jatkua saa. Sitä kolmasluokkalaiset hoilaavat antaumuksella.



Pääsiäinen, kristittyjen suurin juhla, saa aina lämpimän läikähdyksen aikaan sisimmässäni. Niin paljon kärsimystä, niin paljon rakkautta...



Ei kommentteja: