sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Mökkitien hakkuut

 


Mökin lähimetsien maanomistaja kävi jo kesällä kertomassa, että tien varressa tehdään isot metsänhakkuut loppukesästä. No, ei tehty, kun oli niin märkää ja hyvä niin. Nyt talvipakkasissa tiekin kestää paremmin hakkuut ja puiden kuljetuksen. 


Kävin tiistaina mökillä ja johan oli maisemat muuttuneet. Tuskin osasin perille! Kyllä puiden kaato muuttaa maisemaa uskomattoman paljon. No, kaikkeen tottuu. Mielenkiintoista keväällä tutkia tienvarsia ihan uusin silmin.


Meidän mökkitontilla oli näkymät entiset, mutta naapurissa oli iso aukko heidän mökkinsä takana. Yhteisen tien toinen puoli oli muuttunut ihan eri näköiseksi. Silmät ymmyrkäisenä katselin tiellä uutta aukkoa. Sinne hukkui mustatorvisienet ja kauriiden polut!


Mökkipihassa ja jäällä sen sijaan oli kauriiden sekä jänisten polkuja ristiin, rastiin. Ylämökin kivikkokasvien maanpäälliset osat oli popsittu 😀 ja makausjälkiäkin näkyi. Rannan juhannusruusujen viime kesän versot olivat kadonneet parempiin suihin. Ei kyllä yhtään haittaa, sillä kesällä uusia kasvaa. Oli mielenkiintoista miettiä, olivatko eläimet tulleet metsäkonetta pakoon meidän puolelle, sillä koskaan ei näin paljon ole meidän pihassa eläinten jälkiä näkynyt.


Suurin osa puista oli jo viety pois laanilta. Loputkin varmaan kohta häviävät. Hyvä niin, sillä tie pysyy paremmassa kunnossa, kun keväällä routa-aikaan ei enää puukuljetuksia tehdä. Onneksi humisevia metsiä jäi vielä runsaasti jäljelle puolentoista kilometrin matkalle.

2 kommenttia:

Maisakaisa kirjoitti...

Hyvä että jäi metsää vielä jäljellekin!
Meille kävi maalla samoin: naapurin hakkuut muuttivat maiseman aivan tyystin. Hyvä puoli oli se, että parin vuoden kuluttua eli viime kesänä hakkuuaukealla kasvoi tosi paljon vattuja! Ja hakkuualueen takana on jyrkkä rinne, joten näkymä ei myöskään mennyt ihan aukeaksi. Nyt kun näkyy kauemmas, on ollut mahdollista havaita esimerkiksi kettu juoksemassa pitkin rinnettä.

Jaana kirjoitti...

Niitä vadelmia minäkin odottelen, tosin ei vielä ensi kesänä mitään taida löytyä. ;>) Mietin myös, että koneen jäljissä voisi olla korvasieniä parin vuoden päästä. Tosin sienet ovat arvoituksellisia. Joissain paikoissa on, toisissa ei, vaikka maa on rikkoutunut ja maastokin olisi otollista korvasienille. Aika näyttää, toteutuuko toiveet.