maanantai 2. lokakuuta 2023

Mökin syyspuuhia


Mökillä oli vastassa jo paljon pudonneita lehtiä, kun tulin puolilta päivin sinne puuhastelemaan. Vaahteran ja haavan lehdet olivat värikkäitä nurmella, mutta vaahtera itsessään ei ollut kovin kummoisessa väriloistossa. Muutenkin Lapin ruskan rinnalla luonto näytti vielä vähän haljulta.


Vietin nelisen tuntia laitellen kesätavaroita verannoilta pois, kumoten kukkapurkkeja sekä tyhjentäen vesisäiliöitä saunalta ja huussista. Aurinko paistoi ja muutama vene uisteli järvellä leppoisassa tuulessa. Kerrassaan mainiota syyssäätä.


Saunan eteinen on meillä mökillä ainoa paikka, johon syksyllä saattaa putkahtaa hiiriä. Viime viikolla laitettiin pyydys ja nyt siinä oli jo otus, vaikka ei edes syöttiä luttaan laitettu. Hautasin hiiren ja viritin pyydyksen ensimmäistä kertaa elämässäni. Osasin! Eipä se mitään rakettitiedettä näyttänyt olevan.


Sieniä on joka paikka täynnä. Kurkistin pihassa olevaa kanttarellipaikkaa, enkä ole koskaan nähnyt siellä niin paljon suuria sieniä kuin nyt. En jaksanut ryhtyä poimimaan, seuraavalla kerralla sitten, jos ovat vielä napakoita. Sieniä oli ilmeisesti niin paljon, että olin yhden tallonutkin, kun saappaan pohja oli keltaisenaan. Onneksi huomasin, etten sotkenut paikkoja.

Nyt on raukea olo kaikesta puuhastelusta. Toivottavasti uni maittaa!

Ei kommentteja: