tiistai 19. syyskuuta 2023

Keselmäjärven maisemissa

 


Lapin loman ensimmäinen viikko hurahti nopeasti. Olemme kiitollisia, kun tällä iällä saa Lapin lasten laitumilla viettää kaksi viikkoa aina kerralla, kun matka on sen verran vaivalloinen kotikonnuilta tänne. Ihan vaan koko vuorokauden istuminen autossa tuntuu työläältä, vaikka ennen keho ei ollut moksiskaan. Olemmekin aina yöpyneet puolessa välissä Suomussalmen Kuutamolla, jolloin matkanteko on ollut leppoisan mukavaa.

Aurinkoisena iltapäivänä lähdimme kiertämään kävelyretkellä Keselmäjärven ympäri. Ei tuullut juuri laisinkaan, aurinko lämmitti ja maisemat olivat huikeat. Puolivälissä istuimme penkillä ja ihastelimme näkymää banaania haukaten.


Rannalle oli yhdessä kohtaa ilmestyneet myös uudet majoituskohteet. Näyttivät aivan konteilta, jotka kuitenkin sisälsivät hyvätasoisen majoituksen koko seinän kokoisella ikkunalla. Ulkoapäin lasi-ikkuna näytti peililtä. Siitä on hienoa katsella revontulia tai ruskan värittämää järvimaisemaa. Näköjään aina keksitään jotain uutta. Lasi-iglujahan on ollut jo pitkään tarjolla, ja nyt on sitten nämä kokonaisen seinän sisältävät ikkunalliset makuuhuoneet. 

Meille kyllä kelpaa edelleen vain tuttu kelomökki!

Ei kommentteja: