sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Arki alkaa

 


Viikon loman jälkeen on taas arki alkamassa. Ihanat säät osuivat lomaviikolle, aurinkoa ja piteneviä päiviä. Pimeys on takana.

Vaikka luonnossa valo on lisääntynyt hurjasti, on maailmassa ihmisen toiminnassa pimeys vallannut alan. Ukrainan sota on tuonut synkän varjon lomapäiviin. Tänään ajattelinkin, että tällaista lomaa ei ole aiemmin koskaan ollut ja toivottavasti ei tulekaan. Mikä on vienyt ihmiskunnan järjen? Eikö historiasta ole opittu mitään? Eikö yhden maan järjetöntä väkivaltaa toista valtiota vastaan saa mitenkään suitsittua? Mitä Euroopassa jatkossa tapahtuu?

Ostin ensimmäiset pikkunarsissit parvekkeelle, kun kävin kahden vuoden tauon jälkeen "shoppailemassa" Tampereella. Söimme Hesburgerissa, emmekä muistaneet, kuinka sotkuista puuhaa se on! Turnauskestävyys ei ole entisellään ja muutamassa kaupassa kiertelyn jälkeen olin onnellinen, kun auton nokka kääntyi kohti kotia. Onneksi ei tarvitse joka päivä pyöriä ison kaupungin vilskeessä.

Polven vuoksi en ole voinut liikkua ulkona niin paljon kuin olisin halunnut, joten olen istunut pitkät tovit parvekkeella nauttien auringosta, raikkaasta ulkoilmasta ja lämmöstä. Tosin hyvin on pitänyt olla päällä vaatetta. Lasitetulle parvekkeelle ei kuitenkaan tuuli pääse puhaltelemaan, vaikka yksi laseista auki onkin. Narsissit ovat ilahduttaneet silmää ja tuoneet tuulahduksen tulevasta pääsiäisestä.


Viikonloppuna syötiin kuhaa kahtena päivänä. Hyvä ruoka - parempi mieli...


Maaliskuu on alkanut, ensimmäinen kevätkuukausi. On ollut mukava huomata, että jo seitsemän maissa aamulla on valoisaa ja sitä jatkuu kuuteen illalla. Nytkin ilta-aurinko paistelee kauniisti.  Ihanaa, että talvi alkaa vähitellen taittua kevääksi, aurinko ja lämpö lisääntyvät. 

Hartaasti toivon, että maailmalle kevään myötä tulisi rauha ja järjettömyydet loppuisivat.

Ei kommentteja: