maanantai 18. lokakuuta 2021

Syysloman ihanuus

 


Loma on aina ihanimmillaan, kun siitä on suurin osa vielä edessä. Viikonloppuna olen kietoutunut tähän mukavaan tunteeseen. 

Tiistaina ahersin ilta yhdeksään pedagogisten asiakirjojen parissa, joten nyt saan viettää lomani rauhassa - mitä nyt yhdet matematiikan kokeet korjaan. Se on kuitenkin nopea juttu, kun oppilaita on vain 12. Minua on viimeisinä työvuosina siunattu pienillä luokilla. No, suurin osa työvuosista on opetettu suuria luokkia, kolmenkymmenen oppilaan viis-kutosiakin monta vuotta. Olen varma, että nykytavan mukaan tilalleni ei ketään palkata, kun keväällä eläkkeelle jään. Olenpahan sitten korvaamaton!!!  ;>)


Viikonloppuna käytiin mökillä puhaltamassa putket kompressorilla ja hakemassa muutama sinne unohtunut asia. Puut olivat jo pudottaneet lehtensä ja tuuli puhalsi todella kylmästi. Emme kauaa viipyneet retkellämme. Kotona oli mukava syödä lämmintä kanakeittoa. Lomalla käyn ehkä vielä hieman haravoimassa ja voinpa istuttaa muutaman krookuksen sipulinkin odottamaan kevätaurinkoa.


Tälle viikolle olen suunnitellut isovanhempien hautojen syyskuntoon laittoa. Taidan tänään käydä lähihautausmaalla viemässä kanervat ja huomenna suuntaan esi-isien maille kauemmaksi Sydän-Hämeeseen. 

Saan olla ihan rauhassa yksikseni tämän viikon - mennä ja tulla oman pääni mukaan, sillä toinen meistä on hapankaalitalkoissa Valamon luostarissa tämän viikon. Ja se toinen en ole minä, hih! Sellaista minusta ei nyt millään irtoaisi vilkkaan ja kiireisen työjakson jälkeen. Ihanaa olla lomalla kotona vapaana kuin taivaan lintu!

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Nauti lomasta! Tsemppiä talveen, mutta kyllä se kevät sieltä taas tulla jolkottaa :)

Jaana kirjoitti...

Kiitos, nautitaan!
Tänä yönä sataa ensimmäiset lumet - ennustettiin, mutta taitavat sulaa jo aamulla pois. Hyvä, en todellakaan vielä talvea kaipaa!

Nauttikaa te lämmöstä!