tiistai 15. lokakuuta 2019

Syyslomalaisena


Viime viikko meni hiljaiseloa viettäessä kipeän polven kanssa. Nyt jalka on jo parempi, enkä enää tarvitse kyynärsauvaa. Silti pitää liikkua koko ajan lyhyellä askeleella ajatuksen kanssa.

Syysloman alkaessa olen tuntenut itseni aika energiseksi, joten ryhdyin vähitellen pesemään ikkunoita. Nyt on yhtä lukuunottamatta kaikki puhtaina. On niin mukava ihailla kaunista, keltaista syysmaisemaa kirkkaiden ikkunalasien läpi. 

Innostuin kutomaan alkusyksyn aikana sukkia jämälangoista. Olen tehnyt enimmäkseen lyhytvartisia, mutta eilen aloitin pitempivartiset, jäännöslangoista nekin. Olkoon tämä ilmastoteko, kun ei tarvitse ostaa uusia lankoja. Onneksi nautin neulomisesta, jota saattoi viime viikolla hyvin tehdä, vaikka liikkuminen olikin hankalaa. Nyt syysloman aikana on aikaa puuhailla kotitöitä, mutta myös nauttia kaikenlaisesta muustakin mukavasta, hitaasta tekemisestä - kuten kutomisesta.


Tänään kävin lyhyellä askeleella hissutellen happihypyllä ulkona. Päädyin tekstiilitaiteilija, kädentaitoaineiden opettaja Eija Pöyryn taidenäyttelyyn. Hänen sydämellään on antaa uusi elämä kuluneelle ja vanhalle tekstiilille. Lisäksi hän käyttää materiaalina savea ja paperia.


Hän itse kuvailee, että osa taiteesta on syntynyt kokeilujen seurauksena. Hän on esim. manipuloinut kangasta polttamalla sekä yhdistelee ennakkoluulottomasti materiaaleja ja tekniikoita.



Ikkunanpesuuni liittyivät hauskalla tavalla nämä "jalokivet", jotka on tehty verhojen ripustusrinkuloista. Samanlaisia minäkin tänään pyyhiskelin pölystä puhtaaksi, tosin ne eivät olleet näin värikkäitä.  ;>)

Aikaisemmalta ammatiltaan Eija Pöyry on psykiatrian erikoissairaanhoitaja. Hän haluaa taiteellaan välittää kaikkia ihmiselle tuttuja tunteita ja tuntoja. Minusta näyttely oli ajatuksia herättävä ja erilainen, ja erityisesti pidin tilasta, joka mahdollisti teosten väljän esittelyn. 

Taidenäyttelykierroksen jälkeen ostin Roosa nauha -lankoja tuliaisiksi kyläpaikkaan vietäväksi. Sain langat ihanassa kassissa, jossa oli kuvattu erilaisia lapasia - neulontavinkkejä lankojen saajalle.

Kiva lomailla, ja aivan parasta on kävellä taas kahdella jalalla!

Ei kommentteja: